Hvalpe.

Mere information om Collie hvalpe og forældre.

Alle forældre i vores avl er og forbliver afstamninger af den Engelske type. Dermed findes der ingen Amerikanske collies i stamtavlerne, men udelukkende engelske. Julianina Collies sætter fokus på avl af langhåret collie zobel af homozygot (lyse) og heterozygot (mørkere) engelske collie typer. Idet vi satser på homozygot parringer med vores heterozygot tæver, vil det kun være meget undtagelsesvis vi vil have Tricolour collies i avlen, men vil dog ikke afvise det aldrig ville være tilfældet. Det kræver en del af moderen at føde et kuld hvalpe, hvorfor der skal være en rimelig pause imellem tæven føder. Vi satser på tæverne føder første gang i deres unge og veludviklede alder, i overbevisning om at sådanne fødsler giver færreste komplikationer.

Bemærk hvalpenes DKK (Dansk Kennel Klub) / FCI stambog kan følges helt tilbage til 1873, som den ældst daterede hund og endda lidt længere ikke dateret. Klik på vores hundes stamtavler under "Vores collie" for at gå på opdagelse i slægten. Der er vist billeder af nogle af forfædrene, men dog ikke alle.

  • Se en video af Lady som hvalp.

Næste kuld i 2013 forventes at blive delvis homozygoter og heterozygoter.

Alle forældre har de bedste sundhedsmæssige tilstande inden de indgår i avlen. Hvalpene er dyrlæge kontrolleret, vaccineret og ormekur behandlet efter dyrlægens anvisninger og efter dansk standard for DKK racehunde.

Hvis du er interesseret i en hvalp fra næste kuld, som vi forventer vil få udstillingspotentiale, er du velkommen til at kontakte os for information. Vi avler udelukkende i interessen for racetypiske collies af den engelske type og stiler efter hvalpe med super mentale egenskaber og sunde.  

Vi lægger vægt på at hvalpene får en god start ved at hjælpe vores hvalpekøber med gratis vejledning og der kan indgås aftale om hjælp til noget hvalpe træning såfremt det ønskes og afstandsmæssigt muligt. Vi har gennemgået den lovpligtige hundeholderuddannelse, Adfærds- og håndteringskursus, samt andre ved Dansk Kennel Klub selv om vi ikke er omfattet af dette lovkrav.

Vi tager til stadighed på relevante og interessante kurser i relation til hunde. 

 

Kunne man tænke sig at udstille sin hund Læs mere...

 

 

I filosofien om at æblet falder ikke langt fra stammen kunne det måske være interessant at læse lidt om moderen som hvalp. læs mere...

 

 
Collie hvalp i sne Julia og Lady i kulde