Her bor vi

Om os

Vi er en lille familie på 3 (Julia, Margarita og Poul Erik) som har stor interesse for hunde. Vi er medlemmer af Dansk Kennel Klub (DKK), Norsk Kennel Klub (NKK) og Norsk Collie Klub (NCK). Vi nyder at træne og være sammen med vores hunde og bruger også en del tid på at tage på udstillinger. Vi har haft hunde i en lang årrække, men tidligere har det mere været almindelige familiehunde, samt lidt udstillinger fra tid til anden. I de senere år er interessen tiltaget til lidt mere.

Vores opdræt og kennel tager udgangspunkt i pragmatiske holdninger, med hjertet på moral og etik. Idealitisk tilstræber vi avl af velfungerende og sunde collie hunde med vægt på evnen til samarbejde og styrkelse af de sociale egenskaber, fremfor målrettet hyrdehunde funktioner. Sammenligneligt mener vi, at morse nøglen forlængst er erstattet af internettet som kommunikationsmiddel, såvel har hundenes funktionsbehov ændret sig til et større behov for styrkelse af deres intelligens og viljen til at samarbejde. Vi tilstræber collie hunde med et sødmefyldt og mildt skønhedsudtryk, med udstråling af intelligens og indenfor FCI standarden for racen. Vi mener dette udtryk giver sig bedst udslag i den engelske collie, hvorfor vores opdræt ikke har blandinger af amerikanske collie, men udelukkende engelske collie. For at holde en målrettet specialiseret koncentration i avlen, har vi valgt kun at opdrætte med zobel collie hunde og ikke sprede vore aktiviteter på andre collie farver. Julianina Collies opdrætter normalt kun et kuld collie hvalpe pr. år og dermed ikke omfattet under erhvervsmæssig opdræt. 

For at øge vores kendskab til hunde, har vi taget en række kurser og uddannelser inden for hunde. Det skulle styrke en mere professionel indgang til hundeverdenen, suppleret med mange års ledererfaring med en mængde kurser i bl.a. ledelse og psykologi. På udstillinger er det vores datter Julia på 14 år som handler hundene i ringen og udenfor ringen er vi fælles om opgaverne som hører sig til. Som autoriseret DKK instruktør og interessen for studier i hundepsykologi giver et godt fundament.

Vi opfylder og bærer retten til Dansk Kennel Klub's opdrættermærke.  Har gennemgået DKK's opdrætteruddannelse